Power BI

Deel I

Met Power BI kunnen organisaties en eindgebruikers alle data die beschikbaar is in de organisatie in de gaten houden. Zo maak je heel gemakkelijk rapportages, die je weer als dashboard kunt delen met je collega's. Het is een gehele nieuwe manier van data analyseren en presenteren. Power BI kan je dus helpen om alles wat je voorheen deed efficiënter te doen én bied je een wereld aan nieuwe mogelijkheden.

Voor wie? Deze training van 1 dag is geschikt voor iedereen die incidenteel of structureel een rapportage en/of analyses maakt. Wil je je afdeling kunnen aansturen door middel van een dashboard met KPI’s, ook dat leer je met Power BI te doen.

Wat levert het op? Ik vind dat je na één dag in staat moet zijn om met het programma te werken. Daarom zit deze training boordevol oefeningen en kun je na deze training op basis van data uit Excel alle basishandelingen in Power BI uitvoeren en dashboards maken.

Vorm : De training wordt klassikaal en incompany gegeven.

Data (klassikale trainingen)

  • Donderdag 19 augustus (deel I)

Deel II

Als je al werkt met Power BI of je hebt net deel I gevolgd, dan wil je er vast mee verder! Het is niet voldoende om data alleen maar te presenteren, maar je wilt de data ook bewerken en calculaties maken. Daarnaast voldoen de standaard visualisaties niet altijd om jouw gegevens te kunnen presenteren.

In deel II leer je data te importeren uit allerlei verschillende bronnen, zoals vanuit websites/SQL/CSV/Mappen. Ook leer je door middel van DAX formules berekeningen en metingen te maken. We gaan ook in op het leggen van complexe relaties.

Data (klassikale trainingen)

  • Vrijdag 20 augustus (deel II) 
Inschrijven deel I   Inschrijven deel II Bij inschrijving van beide delen € 125 korting op de totaalprijs p/p

Groothandelsgebouw Rotterdam,
naast het Centraal Station

09:00 - 16:00 uur

€ 525,- p/persoon ex BTW per dag

Inclusief trainingsmateriaal, certificaat, lunch en koffie/thee/frisdrank

Voorkennis van Excel is wenselijk

Power BI desktop
Power BI App
Excel

Maximaal 10 personen per training