Power BI klassikale Training

Dé gratis Business Intelligence tool van Microsoft

Desktop en Online deel I

Met Power BI kunnen organisaties en eindgebruikers alle data die beschikbaar is in de organisatie in de gaten houden. Zo maak je heel gemakkelijk rapportages, die je weer als dashboard kunt delen met je collega's. Het is een gehele nieuwe manier van data analyseren en presenteren.

Power BI kan je dus helpen om alles wat je voorheen deed efficiënter te doen én bied je een wereld aan nieuwe mogelijkheden.

Deze training van 1 dag is geschikt voor iedereen die incidenteel of structureel een rapportage moet maken. Ook als je veel data ter beschikking hebt en een manier zoekt om hierop analyses te kunnen maken. Na één dag training moet je in staat zijn om met het programma te werken. Daarom zit deze training boordevol oefeningen en kun je na deze training op basis van data uit Excel alle basishandelingen in Power BI uitvoeren en dashboards maken.

Desktop en Online deel II

Als je al werkt met Power BI of je hebt net deel I gevolgd, dan wil je er vast mee verder! Het is niet voldoende om data alleen maar te presenteren, maar je wilt de data ook bewerken en calculaties maken. Daarnaast voldoen de standaard visualisaties niet altijd om jouw gegevens te kunnen presenteren.

In deel II leer je data te importeren uit allerlei verschillende bronnen, zoals vanuit websites/SQL/CSV/Mappen. Ook leer je door middel van DAX formules berekeningen en metingen te maken. We gaan ook in op het leggen van complexe relaties.

Je hebt voor deel II wel een grondige kennis van Excel nodig om maximaal rendement uit de training te halen. Het gebruiken van formules, het maken van draaitabellen en het werken met slicers zou in ieder geval bekend moeten zijn.

Training Power BI Desktop en Online deel I

Woensdag 6 februari 2019

Training Power BI Desktop en Online deel II

Vrijdag 8 februari 2019